Categories
woeyeaocr

Grasshopper Studio and Courtyard / Wittman Estes

first_imgShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/892112/grasshopper-studio-and-courtyard-wittman-estes Clipboard Architects: Wittman Estes Year Completion year of this architecture project Projects CopyAbout this officeWittman EstesOfficeFollowProductsWoodGlassSteel#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesSeattleUnited StatesPublished on April 12, 2018Cite: “Grasshopper Studio and Courtyard / Wittman Estes” 12 Apr 2018. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogPartitionsSkyfoldVertically Folding Operable Walls – Zenith® SeriesVinyl Walls3MExterior Vinyl Finish – DI-NOC™ StoneShowerhansgroheShowers – Croma SelectDoorsRaynorGarage Door – Advantage SeriesConcreteSika3D Concrete PrintingSignage / Display SystemsGoppionDisplay Case – Bre-ClassSkylightsVELUX CommercialModular Skylights in Atelier Zimmerlistrasse OfficeWindowsswissFineLineSliding Windows in Villa LakesideSuspension SystemsMetawellAluminum Panels for Smart CeilingsGlassDip-TechDigital Ceramic Printing in Roofs & CanopiesSound BoothsFrameryMeeting Pod – Framery Q – Flip n’ FoldWall / Ceiling LightsAsaf WeinbroomLighting – Linestra 110 BrassMore products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Photographs Grasshopper Studio and Courtyard / Wittman EstesSave this projectSaveGrasshopper Studio and Courtyard / Wittman Estes Save this picture!© Nic Lehoux+ 18Curated by Fernanda Castro Share “COPY” 2018 Manufacturers: Taylor Metal Products, Daly’s Wood Stain, Pacific Resources, Smooth Face, Vancouver BaySave this picture!© Nic LehouxRecommended ProductsWindowsAir-LuxSliding Window – CurvedWoodSculptformTimber Click-on BattensDoorsdormakabaEntrance Doors – Revolving Door 4000 SeriesWindowsFAKRORoof Windows – FPP-V preSelect MAXText description provided by the architects. The Seattle housing shortage has increased pressure on single family neighborhoods to provide more usable space on limited single family lots. Normative new housing demolishes existing small buildings and replaces them with ‘Seattle Modern Boxes’ that maximize building size and density within zoning setbacks.Save this picture!© Nic LehouxGrasshopper Studio and Courtyard offers an alternative density called courtyard urbanism. Maintaining the small footprint of a 1940s house, a multifunctional studio was added along the rear alley. The resulting interstitial space formed a private terrace open to the sky. This courtyard urbanism tripled the usable square footage of the site by blurring the lines between indoor and outdoor space. A central Silk tree provides dappled shade in summer. The illusion of a much larger property is created through ‘borrowed landscape’ from adjacent trees and sky above.  Save this picture!Studio PlanInspired by ancient Chinese south facing courtyard housing, the central paved terrace is a protected private area for dining, entertaining, lounging and year-round play. The wide covered walkway to the north sometime becomes informal seating, at other times a stage for children’s performances. The open plan studio is programmatically indeterminate to encourage maximum flexibility. Future uses include visiting guests, short term rental space, utility/workshop space, and play space for the main house. A pavilion roof, floating over volumes that house storage, bathroom, laundry, and future kitchen, extends to form a carport and outdoor workshop space.Save this picture!© Nic LehouxThe interstitial zones between the studio and outdoors are defined by masonry walls, wood decks, and are protected from the weather by large pavilion roofs. A boundary wall of constructed and landscape elements screen the adjacent neighbors, creating a private oasis in a dense single family neighborhood.  A concrete block wall retains the grade change and screens the alley from view. The studio is a boundary in itself, filtering alley views while light streams through the clerestory.Save this picture!Exploded AxonometricGrasshopper Studio Courtyard is adaptable to a multiplicity of uses and family arrangements. The flexibility of a small building footprint and large private outdoor space maximizes and integrates the use of the entire property. As a response to urban resource scarcity, it encourages rethinking the arrangement of the single-family lot and offers Seattle an alternative density for the future.Save this picture!© Nic LehouxProject gallerySee allShow lessKen Shuttleworth Talks with CTBUH About Make’s Growing Office in SydneyArchitecture NewsDavid Adjaye Honored with 2018 Louis Kahn Memorial AwardArchitecture News Share United States “COPY” ArchDaily CopyHouses•Seattle, United States Houses Grasshopper Studio and Courtyard / Wittman Estes ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/892112/grasshopper-studio-and-courtyard-wittman-estes Clipboard Year:  Photographs:  Nic Lehoux Manufacturers Brands with products used in this architecture project last_img read more